Hva er viktig ved valg av brudesko?

Kjøpe nye sko Her er noen nyttige tips for de med diabetes

Sko handler ikke bare om å beskytte føttene mot underlaget, det handler også om å komplementere antrekket. Skoene er på mange måter prikken over i’en og derfor trenger vi gjerne flere par sko for å passe til flere typer antrekk og humør. 

Dette tatt i betraktning, så er det ikke noe rart at mange bruder bruker lang tid på å finne de rette skoene. Å bruke en brudekjole er mer pyntet enn de fleste er vant til, derfor vil mange slite litt med stilen på skoene. De vanlige reglene gjelder liksom ikke lenger. 

Din stil, ikke andres

Det er mange som har sterke meninger om hva en brud kan ha på seg. Heldigvis så kan du gjøre dine egne valg. Det er ikke lenger slik at man må følge visse tradisjoner. Samtidig kan du oppleve at det er mange som ønsker å blande seg inn i dine valg. Da gjelder det å holde fast på din visjon. 

Ønsker du en rocket brudesko som reflekterer din personlighet, så er det helt innenfor. Du kan til og med velge en brudesko i svart, grå, metallisk, gull eller andre farger. Den må ikke lenger være hvit. Husk bare at hvis du går for helt utradisjonelle farger, vil skoene definitivt få kommentarer. 

Ikke vær redd for å velge komfortable sko

Svært høye hæler er ikke alltid det beste valget på en slik dag. Du vil bli overrasket over hvor mye du vil stå, gå og ikke minst, danse denne dagen. Derfor trenger du en sko som ikke vil klemme i stykker tærne dine og som føles grei selv når kvelden senker seg. 

Komfortabel sko innebærer ofte å velge en lav hæl og gjerne en størrelse større enn vanlig. Ofte hovner man opp i løpet av kvelden, og da er det greit at skoen sitter godt. Bruk gjerne en innleggssåle tidlig på dagen, så kan du ta den ut når beina blir litt hovne. 

Er du vant til å bruke høye hæler, er det selvsagt en god løsning. Så her er det mange individuelle forskjeller. Et annet alternativ er å kjøpe skoene så tidlig at du får tid til å gå med dem på forhånd. 

Usikker? Bruk kjolen som inspirasjon

Det tryggeste og på mange måter sikreste alternativet er å la brudekjolen bestemme hvordan skoene skal se ut. Velg sko som passer i fargen og er laget av tilnærmet samme material som kjolen. Er brudekjolen dekorert med glitrende perler, velg sko som også glitrer. 

Ofte vil nettstedet eller butikken som selger brudekjoler også ha en avdeling for sko. De vil kunne anbefale forskjellig sko som passer perfekt til kjolen. Det gjør et enklere hvis du føler deg usikker. 

Tenk kvalitet

Selv om du bare skal bruke skoene en gang, bør du invester litt penger i dem. De er tross alt en helt essensiell del av antrekket. Samtidig, har du en brudekjole med en skjørtekant som går helt ned til gulvet, er skoene mindre synlige. Da kan du slippe unna med en helt enkel sko, siden den nesten ikke er synlig. 

Back To Top